Uppdat..

Sitter här på natt 7 av 7.. från imo idag är jag ledig ca 13 dagar, det enda jag har inplanerat är yoga utbildningen helgen vecka 15 (tror jag det blir).

Vi flyttade ut till byn 10 januari o förra veckan 31 mars flyttade vi åter till 34kvm.

Det var ok, +-0 liksom.
Jag älskade att bo i byn o jag tog mig ut på en massa promenader o det gick att gå i ett annat rum o göra yogan eller läsa, det blev några spontana besök hos mor o moster.
Jag gillade det.
Men nu slipper vi ett splittrat boende o vi hinner ses mer när det e mindre res tider o jag kan gå/cyckla till jobbet. Största + är att vi inte längre behöver tänka på att varm vattnet skall räcka för att det e en så liten beredare... jo sen slipper vi ju dubbla hyror.
Lite tokigt blev det dock att det föll sig att flytten var just då.. jag gick på 7 nätter så jag kan ärligt säga att jag inte sovit en natt i lgh ÄN, vilket medför till att jag inte heller har packat upp så mycket, så vi bor me lådor o väskor över allt o sen försöker vi att inte ställa ut nå i hallen för där skall vi tapetsera o göra en liten make over!

Sen var det första blida dagen vi flyttade o alla vägar är blöta o skitiga, så med en mank-höjd på typ 20 cm e man ganska blöt kall o skitig om magen efter en promenad.. o det e inte många ställen man vill gå på heller.
Men det torkar o rinner undan riktigt fort i år. We like A LOT!!

Det blev en hel del lång promenader i byn o jag tog ofta med "mitt pack", min mosters hund Krisse o min mors hund Hazta...
Jag hade svårt för det där med en promenad kompis, ibland när man tränar skall ju det vara bra för att då peppar man varandra att ta sig ut, jag hade tvärt om, hundarna kunde jag hämta när det passade men annars...
-Det var underbart att gå ut själv för jag gick när jag ville o hur långt o länge jag ville o var jag ville o i vilken takt jag ville.
Jag kunde känna NU vill jag gå o så gick jag.
Visst var det trevligt me sällskap emellan åt Absolut... det gav variation i takt, tystnad o lite nya vägar.
Jätte tack till Kristina (+Spike), mamma, min svägerska Lill-malin o så till Måns så klart som började se charmen i promenaderna.

Önskar bara det var lika lätt nu när man kommit hem att hitta vägar man bara kan gå o njuta utan att ha en massa bilar o en massa vägskit.

Buffy gick från att stanna o vilja komma upp efter halva rundan till att springa till dörren så snart jag gjort min yoga o ätit frukost..
Tydligen visar hon om o om igen att hon vill ut även i lgh om det inte blivit nån längre promenad under dagen, med längre räknas det först om det överstigit 1½ timme el 6km.
Vi gick ibland 3 timmar o det blev över 1 mil 3-4ggr/ veckan.
Buffy började äta 3 ggr så mycket som när vi flyttade ut till byn så jag sökte upp någon som kunde hjälpa mig hitta ett mer hög energi foder, vi skall komplettera så vi vet att hon får i sig vad hon behöver, hennes matsmältning har kommit igång ordentligt o hon får inte längre en baby mage efter maten, nu är magen lite hårdare men inte mer än så, fast portionerna är lite mer o lite  oftare.
Hon har fått muskler på benen o det var ju precis det hon behövde för att inte belasta skelettet för mycket.
Vi har en hund.. visst av rasen chihuahua men det är ändå en hund som mår skit bra av motion.
Är en stolt matte, personalen som hjälpte mig med foder gjorde ett snabbt överslag i huvet o kommenterade att 1 mil för en chihuahua motsvarar ungefär 4 mil för en släd hund om man tänker på ben o steg längd.. han la snabbt till "..inte för att man kan jämföra en chi med en släd-hund".

Bilen gick inte genom besiktningen o jag blev skickad till tandläkaren av tandhygienisten.

Bilen behöver ett nytt bromsok på vänster bak.. parkerings-bromsen är obefintlig, kommer ihåg att jag stod o tittade o funderade varför han inte bromsade när jag var på besiktningen.
Det riktigt taskiga är att handbromsen frös i vinter o man vill ju inte bli stående när man skall iväg till jobbet eller liknande så jag slutade dra åt den o la istället i en växel.. logiskt tycker jag.. men det e för att jag inte har använt den som oket har pajat...
Har varit o visat bilen på bildemonteringen o nu väntar jag bara på att de skall hitta en del till mig för 14 april har jag körförbud om jag inte ombesiktat.

Hos tandläkaren hade jag hål.. mellan två tänder så det var bara att snällt komma tillbaka o punga ut 2000:- o nu sitter jag här o funderar om jag måste tillbaka igen..
Var till käftis 8 på morgonen o när jag sen steg upp 17.00 för att göra mig iordning för jobbet så kände jag fortfarande av lite av bedövningen.. kanske för att man inte använder tunga o käke så mycket när man sover eller för att jag var tvungen få 2 sprutor för den första tog inte så bra.
Iaf så e det först nu jag kan känna med tungan hur det känns o det e så vasst mellan tänderna att tungan fastnar o blöder till o från... skall det nötas eller e det missat eller har lagningen redan ramlat bort?

Nu har jag iaf skrivit ett par rader...


RSS 2.0